R.I.P. Hedwigepolder

Het afgelopen weekend moesten alle boeren definitief weg zijn uit de Hedwigepolder. Zaterdag werden de laatste aardappelen in allerijl gerooid. Het gebied, dat afgegraven en onder water gezet wordt, ligt er nu al doods bij. De straten geblokkeerd met betonblokken. De velden verlaten, met alleen nog duizenden ganzen erop. De kleinere huizen in de rand van de polder zwartgeblakerd, in brand gestoken. Het witte landhuis van eigenaar Gery De Cloedt met hekken afgesloten, maar toch al gevandaliseerd. Ingeslagen ruiten, openstaande deuren, de woonkamer vol glas en gruis…  R.I.P., Hedwigepolder.

-Zeeuwse tournee: lezingen op 22 oktober in Goes (Omnium, 20 u), 28 oktober in Hulst/Kloosterzande (Hof te Zandekerk, 14.30 u) en 10 november in Vlissingen (boekhandel ’t Spui, 16 u)