Het schrijfproces

Dinsdagavond 6 november is er een dubbelgesprek met Frank Westerman over het schrijven van verhalende non-fictie (Passa Porta, Brussel). En in de nieuwe editie van Boeken Magazine staat er nu een artikel over ‘Het schrijfproces van Chris de Stoop’. Een citaat: “In de eerste helft van het project dompel ik me onder in het verhaal, verzamel alle documentatie, praat veel met Hung en Quyen, mijn hoofdfiguren, maar ook met tientallen reisgenoten op de boot. In de tweede helft trek ik me helemaal terug om het boek te schrijven. Dan moet ik proberen om zoals baron von Münchhausen mezelf aan mijn haren uit het moeras omhoog te trekken en er een heldere verhaallijn in te brengen. Daarom heb ik ook een duidelijke structuur nodig voor ik eraan kan beginnen…” (foto: de schrijfhoek)

Lees hier: Boeken Magazine