De lockdown leestips

Boekhandels werden nu gelukkig als ‘essentiële winkels’ erkend, die open mogen blijven. De afgelopen tijd verschenen her en der leestips om deze lange donkere dagen door te komen. Vaak werd ‘Het boek Daniel’ genoemd. Waarom? Herman Brusselmans: “Op mijn leeftijd is het wel moeilijker om nog onder de indruk te geraken van een boek. Dat gebeurde wel bij mijn laatste: ‘Het boek Daniel’ van Chris de Stoop. Heel interessant en heel graag gelezen” (Het Laatste Nieuws). Rudi Vranckx: “Hij slaagt er op een fantastische manier in om vanuit een persoonlijk verhaal ook grote maatschappelijke thema’s te belichten” (De Zondag). Jan Verheyen: “Mijn favoriete boek van het moment is een absolute parel: ‘Het boek Daniel’. Vooral hoe hij de sfeer van dat dorp schetst, en hoe iedereen maar blijft zwijgen, maakt het boek zo knap.  Een zeer aangrijpend verhaal dat ik in twee rukken heb uitgelezen” (Het Laatste Nieuws). Stijn Tormans: “Misschien wel het beste boek van De Stoop, en dat wil wat zeggen.” (Knack)
Hier de Knack-tips: Lezen in lockdown