Eindejaarslijstjes 2020

Oom Daniel, die zo graag onzichtbaar wilde leven in zijn vierkantshoeve, was dit najaar zichtbaarder dan ooit : in boekhandels, kranten en tijdschriften, op televisie, zelfs aan zijn veelbezochte graf. En nu mag ‘Het boek Daniel’ ook hier en daar de traditionele lijstjes met de beste boeken van het jaar sieren. Bijvoorbeeld in De Tijd : “Een waargebeurde vertelling in een virtuoze taal die je meesleept tot de laatste bladzijde en die je met trillende handen achterlaat”. In De Standaard : “Met Het boek Daniel kon Chris de Stoop dit jaar veel lezers boeien”. In De Morgen, die het als tweede beste boek van het jaar kiest: “Dit magistrale boek van internationale allure smeekt haast om een verfilming door de gebroeders Dardenne”. Of op het boekenplatform van de openbare omroep, die de lezers zelf een Top Tien laat samenstellen : “De Stoop zoekt en vindt gerechtigheid door zelf de moordzaak te bepleiten in de rechtbank en er een boek over te schrijven”. Met dank aan de lezers.

Hier de lijst van De Morgen: De Morgen Top 22

En hier de VRT Top Tien: https://www.langzullenwelezen.be/nieuws/de-10-boeken-uit-de-eindejaarslijst-van-langzullenwelezen