Die dag in Lyon

Op een dag moet je voor de rechtbank verschijnen, en word je toch niet veroordeeld, maar krijg je een literaire prijs. De Prix Polar et Justice, de prijs voor het beste non-fictieboek over justitie, een initiatief van het Tribunal Judiciaire en van de Franse krant Libération, wordt dit jaar toegekend aan ‘Le livre de Daniel’. De Franse vertaling van ‘Het boek Daniel’, over de moord op een oude boer, won het van zes andere genomineerde titels.
Libération schrijft: ‘De tekst is van een verbluffende donkerte en schoonheid. Chris de Stoop brengt een subliem en tragisch verhaal dat niet alleen een menselijk drama beschrijft maar ook de duistere zijde van onze consumptiemaatschappij’ (zie link hieronder). En de rechtbank van Lyon noteert: ‘Chris de Stoop verkent complexe sociale kwesties met gevoeligheid en nuance, zonder in manicheïsme te vervallen. Met een rake en ontroerende stijl grijpt hij de lezer vanop de eerste pagina vast. Een doordringend en noodzakelijk boek dat universele thema’s met grote menselijkheid behandelt.’
Lees hier : Libération