Zeeuwse lezing

Twee jaar geleden een lezing in het Zeeuwse stadje Goes, in de zaal van het Tropisch Bos (!), tussen bananenbomen, slangen en papegaaien. Een warm publiek, en op de eerste rij een vrouw die vochtige ogen krijgt, bij de foto’s wegkijkt, diep meeleeft. Daarna vertelt ze geëmotioneerd wat ze zo herkende en wat haar in vervoering bracht. Zo’n vrouw die je altijd bijblijft. Zo intens kan een lezing zijn. In een stukje in de PZC wordt nu naar deze lezing verwezen: ‘Na afloop bedankte zij uitgebreid De Stoop, die het onbeschrijflijke onder woorden had weten te brengen…’
De cultuursector bloedt hevig tijdens de coronacrisis, ook in de boekenwereld. Wie organiseert nu nog een lezing? Alvast de literaire jazzclub Porgy en Bess in het Zeeuwse Terneuzen, een van de beste organisaties van het land. De eerste lezing over ‘Het boek Daniel’, dat begin september verschijnt, vindt daar plaats op donderdag 17 september, in twee shifts om 19u en 21u, dus voor een kleiner publiek en in veilige omstandigheden. Email: info@porgyenbess.nl