‘Historisch akkoord’

Is het de Chinese editie van ‘Dit is mijn hof’ die de Antwerpse haven en z’n politieke dienaars door de knieën deed gaan? Uit schrik dat het verhaal over de aanslag op Doel en de Wase polder de Chinese containerbazen zou schokken? Nee, uiteraard niet, maar vandaag wordt wel een ‘historisch akkoord’ aangekondigd dat de leefbaarheid van het dorp Doel, de gehuchten en de polder moet garanderen. Niet alleen ondertekend door de haven en de overheid, maar ook door zowat alle betrokken partijen uit de regio. In ruil daarvoor trekken ze hun verzet bij de Raad van State in tegen een nieuw, kleiner Saeftinghedok, dat naast Doel komt te liggen. Wel erg schrijnend voor die vele honderden inwoners die dus voor niets zijn verjaagd uit het nu bijna helemaal ontruimde en deels platgeslagen ‘spookdorp’. (Foto Ouden Doel: Benjamin en Katrien Vergauwen.)