En nu naar het parlement

Op de nieuwswebsite Apache staat nu een groot artikel over Hemelrijk onder de titel: ‘In de zorgcentra zijn bovenmenselijke inspanningen geleverd’. Het stuk focust onder meer op de gevolgen van het vorige maand verschenen boek: ‘Zijn boek lokte intussen al heel wat reacties uit, en dat niet alleen in de media. De Stoop kreeg een verzoek tot gesprek van de Vlaamse minister van Volksgezondheid Wouter Beke, hij praat op 17 maart inhet Vlaams parlement op een bijeenkomst over ouderenrechten, en ook andere politici en verantwoordelijken in de ouderenzorg zochten al contact met hem. Nog belangrijker vindt hij de tientallen getuigenissen van zorgverleners, nabestaanden en ouderen die al binnenstroomden. Over hoe onmenselijk ze het vonden, over hoe ze zich in de steek gelaten voelden, over hoe moeilijk ze het hebben om het te verwerken…’ (Foto: John Bosch, Porgy en Bess, Terneuzen)

Hier het artikel: Apache