Wijlen boer Daniel

Begin volgend jaar verschijnt de Franse vertaling van ‘Het boek Daniel’ in Parijs, maar wie niet kan wachten kan nu alvast zijn gading vinden in het Franstalige magazine Wilfried: een schitterende reportage door auteur Pascal Verbeken over de achtergronden van de gruwelijke moord op de 84-jarige boer die zo verknocht was aan de grond en aan het ouderlijke hof. Een citaat: ‘Wij kijken nu naar het landschap als een passant, door een toeristenbril. We vinden het ‘mooi’, maar een dag later vinden we iets anders mooi. We zullen niet voor het landschap strijden omdat het een consumptieproduct zoals vele andere geworden is: vandaag de polder, morgen de Efteling, overmorgen Walibi. Boeren zullen wél nog strijd leveren.’ (Foto: het vroegere erf van Daniel, nu een nieuwe manege)

Lees hier: Wilfried – Retour à Saint-Léger