VPRO Boeken

Niemand kan neen zeggen als hij van een tv-presentator als Carolina Lo Galbo zo’n uitnodiging krijgt: “Graag wil ik u uitnodigen om in VPRO Boeken te komen praten over uw wonderschone boek ‘Wanneer het water breekt’. Het biedt veel aanknopingspunten voor een geanimeerd gesprek maar is bovenal prachtig geschreven.” Het is afgelopen zondag op NPO 1 inderdaad een geanimeerd interview geworden. Een citaat: “De vluchtelingen van dit bootje hebben het meestal goed gedaan. Maar toch ligt er op de bodem van hun ziel vaak een alles verterende, vretende heimwee. De heimweelijders, noem ik hen. Economische welvaart beschermt hen niet tegen de diepe breuk die de vlucht voor hen was. Je kunt geen pil kopen tegen ontheemding of ontworteling…”

Hier het interview: https://www.vpro.nl/boeken/programmas/boeken/2018/30-september.html#