Libération: ‘Hartverscheurend boek’

De Franse toonaangevende krant Libération brengt een uitvoerig artikel over ‘Ceci est ma ferme’, de vertaling van ‘Dit is mijn hof’. Onder de titel: ‘Dit is mijn hof: de zwanenzang. Chris de Stoop brengt een hommage aan de onteigende boeren.’ In een aparte wekelijkse rubriek neemt Libération het boek ook op als een van de vijf “aanbevelingen van de week”. De motivatie: “De auteur keert terug naar de ouderlijke boerderij na de dood van z’n broer. Het landschap is veranderd, de wereld van de landbouw is aan het verdwijnen, in de tang genomen door de havenwerken en de natuurcompensaties. Een persoonlijke relaas, hartverscheurend, ingekaderd in een breder economisch, sociaal en politiek verhaal.’ (Foto: ‘Ceci est ma ferme’ in de etalage van een Parijse boekhandel)

Hier het artikel: Liberation