Wichelen viert

De nieuwe zaak ‘Bun Bar & Restaurant’ van Hoa Truong in Antwerpen werd door Gault & Millau uitgeroepen tot beste Aziatische restaurant van het jaar. Hoa, getrouwd met de Zeeuwse chef Huibrecht Berends, is de zus van Quyen, die met haar restaurant Little Asia in Brussel al eerder die titel won maar die eind dit jaar de zaak sluit. Zo wordt de fakkel doorgegeven in de familie Truong, die ruim dertig jaar geleden neerstreek in het dorp Wichelen aan de Schelde. Vader Hung vluchtte uit Vietnam in zijn eigen vissersboot. Zijn vlucht leidde ertoe dat Wichelen aan drie Vietnamese vluchtelingenfamilies een gul en warm onthaal bood. Het gemeentebestuur van Wichelen viert dat op 18 december (20 u) door in de cultuurzaal een lezing te organiseren over het boek ‘Wanneer het water breekt’, waarin onder meer de familiegeschiedenis van Hung wordt verteld (foto: de familie na aankomst in het klaargemaakte huisje op de Margote).

Info over Bun: Hoa GVA