Onverwerkte rouw

In het VPRO-boekenprogramma Brommer op Zee was er een lang interview door Ruth Joos en Wilfried de Jong, met veel aandacht voor de coronadoden en de onverwerkte rouw (NPO1). Ruth Joos: ‘Het beeld op het omslag van Hemelrijk, het raambezoek, lijkt nu al geschiedenis, maar toont ook de veerkracht van mensen.’
Ook een prachtig, uitgebreid artikel van Rik Van Puymbroeck in De Tijd (‘een beklijvend en stilmakend mooi boek’). Een citaat: “Maar die 13.000 dode bewoners van zorgcentra hebben we nooit herdacht. De enige keer dat ik iets zag, was toen, of all people, de Britse prinses Kate Middleton op Kerstmis samen met de Schotse zanger Tom Walker op de piano ‘For Those Who Can’t Be Here’ speelde. Maar bij ons? Niets.’ (foto De Tijd, Diego Franssen)
Ook al enkele positieve recensies. Het Nieuwsblad schrijft: ‘Met Hemelrijk slaagt hij er opnieuw in een verhaal over gewone mensen op te tillen tot een universeel niveau.’ En Trouw: ‘Chris De Stoop reconstrueert op roerende wijze hoe een goedwillende mantelzorger tot zondebok wordt gemaakt.’