Nederlandse media: ‘Wonderschoon’

Veel aandacht in Nederlandse kranten en televisieprogramma’s voor ‘Hemelrijk’. In NRC Handelsblad schrijft Jeroen van der Kris een aangrijpend stuk onder de titel: ‘Tot op het einde bleef ze toch mijn moeder’. Een citaat: ‘Hemelrijk is een troostrijk boek, omdat het is geschreven met liefde voor de mensen die er een hoofdrol in spelen. (…) Doordat hij het verhaal vermengt met zijn ervaringen als mantelzorger voor zijn dementerende moeder, is het ook een heel intiem boek. Veel lezers zullen er iets in herkennen.’

‘In zijn nieuwe boek zoekt Chris De Stoop eerherstel voor een vergeten sector,’ schrijft de Volkskrant in een uitgebreid artikel (foto: Aurélie Geurts). ‘Er is een geriatrische revolutie nodig,’ luidt de titel boven een stuk in het Nederlands Dagblad: ‘In zijn vloeiende, elegante stijl portretteert De Stoop een keurig zorgcentrum dat plotseling met massale sterfte wordt geconfronteerd.’

Na een gesprek in de talkshow M (NPO 1) besloot presentatrice Margriet van der Linden: ‘Je hebt het wonderschoon beschreven in ‘Hemelrijk’, niet alleen het verhaal van het zorgcentrum, maar ook je persoonlijke verhaal als mantelzorger voor je moeder.’ En nu zondag 6 februari om 19.25 u volgt nog een lang interview in het boekenprogramma ‘Brommer op zee’ (NPO 2).

Lees hier: NRC