Libération: ‘Het hof van de gruwel’

Positieve aandacht van media in Frankrijk voor de vertaling van ‘Het boek Daniel’ door Anne-Laure Vignaux. De toonaangevende krant Libération bijt de spits af met een groot artikel (‘La ferme de la cruauté’) én een interview. Een citaat : “Met ‘Le livre de Daniel’ schenkt Chris de Stoop een levensbeschrijving en een laatste rustplaats aan zijn oom, een gewone boer. Enkele jaren geleden konden we van hem ‘Ceci est ma ferme’ lezen (‘Dit is mijn hof’). Daarin bracht hij al, na de dood van zijn broer, de problemen van landbouwers in beeld. Hij deed dat op de meest genuanceerde wijze en met melancholie om het verlies van harmonie tussen het landschap en zijn bewoners, zowel mens als dier. Die kwaliteiten, die blik, zijn ook in ‘Le livre de Daniel’ terug te vinden…”

Lees hier het artikel: Liberation1-2