Ferminicide


Na enkele tientallen interviews en bijdragen over ‘Le Livre de Daniel’ in de Franse media – radio, tv, kranten en tijdschriften – is wijlen oom Daniel prominent aanwezig in de boekhandels van Parijs, Genève, Brussel en omstreken. Hij had het eens moeten weten… ‘De gemene moord op zijn oom noopte hem een indrukwekkend werk te schrijven,’ schreef Le Figaro. ‘Het ontroert en weerspiegelt de kwalen waar deze samenleving vandaag aan lijdt,’ aldus Le Soir. ‘Uit dit fait-divers put hij een buitengewoon verhaal,’ vindt Le Canard Enchainé. En dat laatste satirische weekblad bedenkt, als titel boven de boekbespreking, zelfs een nieuwe term voor het geweld tegen boerderijen: ‘Ferminicide’. Na de interviews volgen meestal de… lezingen. Te beginnen met een kleine boekhandelstournee in juni langs enkele van de fraaiste ‘librairies’ van Franstalig België (zie foto).

Lees hier: Le Soir