De Standaard: boek met empathie

De Standaard der Letteren zet het boek ‘Wanneer het water breekt’ op de voorpagina en kent het vier sterren toe. Boven een dubbelinterview, met Quyen, een van de twee hoofdfiguren, samen met haar vader Hung, zet De Standaard als titel: “Waar is onze empathie gebleven?” Nog een citaat: “Vandaag worden vluchtelingen vooral als problemen gezien en niet als kansen. Dertig jaar geleden was er een enorme solidariteit. Een handvol vluchtelingen van de boot van Hung hebben hun draai niet gevonden, maar veel anderen zijn nu dokters, ingenieurs, informatici, ondernemers. Dat heeft ermee te maken dat ze iets terug willen doen, dubbel hun best willen doen om de kans die ze hebben gekregen maximaal te benutten. Als je die positieve energie kunt aanboren, is er heel veel mogelijk. Dat bewijst die boot van Hung.” Lees hier: De Stoop -De Standaard – 14-09-2018