Wanneer het water breekt: voorpublicatie

De voorstelling van het nieuwe boek ‘Wanneer het water breekt’ was een overweldigend en emotioneel gebeuren, met een paar tientallen Vietnamese bootvluchtelingen en familieleden. Na de presentatie was er een hartverwarmend optreden van zanger Pieter Embrechts. Het boek vertelt het verhaal van de Vietnamese visser Hung en zijn dochter Quyen, die hier een nieuw leven opbouwden. Maar het is ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die samen langdurig ronddobberden op zee. Hieronder kan u het begin van het boek lezen in de voorpublicatie in het tijdschrift Knack. Een citaat uit het begeleidend interview: “Hun verhaal is exemplarisch voor de bootvluchtelingen die ook vandaag hun kans wagen. Ik wilde op één boot inzoomen en tegelijk afstand nemen van de actualiteit en het verhitte debat daarover. Uiteindelijk heb ik 25 mensen die op Hungs boot zaten weer kunnen opsporen. Met echte verhalen  kun je een stuk van de angst en achterdocht die vandaag heersen doorbreken.” (Foto: bovenaan Hung die na negen dagen ronddobberen het eerste drinkwater verdeelt.)

Lees hier: Knack voorpublicatie